Agenda
Contact

Youth for Christ Tour 2017 (Update 31-3-2017)

Youth for Christ Tour helpt kerken te ‘vertrekken’

Wat gebeurt er als kerken ‘vertrekken’? Als gemeentes naar buiten gaan, en samen met hun eigen jeugd gaat optrekken met niet-kerkelijke tieners? En hoe gaat dat samen met de al bestaande initiatieven voor jongeren in een stad of dorp? Dat zijn de vragen waar de Youth for Christ Tour 2017 op inzoomt. Van februari t/m april vinden er 12 ontmoetingen plaats voor kerken, jeugdleiders en pioniers. Op zaterdag 8 april is er in de regio Friesland een trainingsdag in Harlingen waarvoor u van harte welkom bent.

De trainingsdag is van 11.00-17.00 en we starten met een koffie inloop vanaf 10.30. In de loop van de dag zijn er verschillende blokken met workshops die u kunt volgen, waaronder: ‘Zes eigenschappen van een kerk met impact’ en ‘Bestemming onbekend’ en onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren zoals seksualiteit en social media. Gedurende de dag is er ruim de tijd voor ontmoeting en het onderling uitwisselen van verhalen. Elmer Verweij, projectleider: “Ontmoeting en samenwerking met andere jeugdleiders maakt jouw jeugdwerk sterker. In jouw dorp, stad en regio zijn er meer bevlogen jeugdleiders en pioniers. In de ontmoetingen kunnen we verhalen delen en elkaar bemoedigen. Netwerken worden groter en relaties hechter. Dat is veel waard”.

Het thema van de Youth for Christ Tour is ‘Ik vertrek’. Jezus was onderweg. Op de plekken waar Hij kwam gebeurde er altijd wel iets. Zijn aanwezigheid had impact! Net als Jezus, zijn ook jeugdleiders en pioniers onderweg. Op hun reis komen ze jongeren tegen, die zoeken naar hoe ze hun leven willen vormgeven. Sommige jongeren proberen dat binnen de kerk te vinden, maar vaker vindt die zoektocht buiten de kerk plaats. Tijdens de Tour geeft Youth for Christ de nodige inzichten over deze ontmoetingen, met als doel dat God duidelijk naar voren komt en aanwezig is. Om die ontmoeting te laten ontstaan laten we soms de vertrouwde structuren en gewoonten achter.

Workshops:
- Jeugdpastoraat
- Seksualiteit
- Bestemming onbekend
- 6 eigenschappen van een kerk met impact

Deelname: GRATIS

Tijdens deze dag bieden wij gratis lunch, koffie en thee met gebak.


Trainingstour YFC Harlingen
Dagprogramma 11.00-17.00 (inloop 10.30)
Locatie: J.R. Thorbeckestraat 60, Harlingen


Voor meer informatie gaat u naar kerk.yfc.nl of neem contact op met Anja Schilder via anja@yfcharlingen.nl, 06-50642280

 

UPDATE: 24-03-2017 10:12 uur

Workshop over seksualiteit en jongeren

Als jeugdleider, jongerenwerker of predikant ben je in contact met de jongeren van je gemeente. Maar hoe ga je nou in gesprek over seksualiteit? In deze workshop gaan we erover nadenken en erover in gesprek. Hoe wil je seksualiteit bespreekbaar maken? Hoe help je jongeren om te ontdekken hoe ze met seksualiteit om moeten gaan? En wat zegt de bijbel over seksualiteit? Maar ook wat is het beeld van de wereld en wat voor invloed heeft dat op de jongeren? We gaan op zoek naar antwoorden, handvatten en tools om onze jongeren toe te rusten zodat ze waarde(n)volle keuzes kunnen maken.

UPDATE: 31-03-2017 9:15 uur

Terug naar de kern van het jeugdpastoraat

Omgaan met ‘de jeugd’, voor de ene persoon een (leuke) uitdaging voor de andere een natuurlijk proces. Je kunt al veel ervaring hebben of net aan het begin staan om wat te gaan betekenen voor jongeren in jouw kerk of omgeving. Wat je ervaring of startpositie ook is, we gaan samen terug naar de kern van het jeugdpastoraat. Wat is het eigenlijk? Waarom is het er? Wat zijn de ‘spelregels’ van jeugdpastoraat? Wat zegt de bijbel erover? Wat voor pastoor / jongerenwerker schuilt er in mij? Welke uitdaging(en) heb ik als jongerenwerker?

Vragen die we gaan proberen te beantwoorden in deze workshop. Het woord zegt het al: WORKshop, dus we gaan samen aan het werk! We zien je graag op 8 april!

<< Ga terug naar de vorige pagina