Agenda
Contact

KidsEvent 2017 - Dag 2

Dag twee van het Kidsevent met het verhaal van de Wijzen uit het Oosten. De regen kwam met bakken uit de lucht, maar wij hebben een mooie middag gehad. We begonnen met een opwarmdans: “klap, klap, stap, stap, wat bof ik toch alles doet het goed” Wat deden de kinderen goed mee! Ze kennen het liedje al goed en maken hun spieren even lekker los.

Welkom, welkom, welkom iedereen… luidde het volgende lied. Daarna liepen we in een lange stoet op weg naar Betlehem bij het volgende lied, we volgden de ster die ons vertelde dat het kindje Jezus geboren is. Het laatste lied was heel speciaal, want de kinderen die een talent hadden, mochten dit laten zien. Er is altijd iets waar je goed in bent, iedereen heeft zijn talenten. Er waren kinderen die konden hinkelen, kinderen die pirouettes konden makn en kinderen die een mooie radslag lieten zien. Heel knap hoor!

Daarna mochten we even uitrusten en van het toneelspel genieten. De wijze mannen die op weg waren. Zij kenden veel sterren, maar nu zagen zin een speciale ster, die ze niet kenden. Zij reden op ‘echte’ kamelen richting die ster. De ster bracht ze bij het kindje Jezus, geboren in een stal. Hij zou de Redder van de wereld worden.

Na het toneelstukje was er even pauze, een lekkere beker limonade en een zakje chips. Daarna werden de groepen in tweeën verdeeld. De ene helft ging sporten en de andere helft ging een ster timmeren en daarna weven. Wauw, wat konden de kinderen goed timmeren en wat zijn er mooie sterren gemaakt. ‘God is onze richting wijzer’, hij wijst ons de weg. Ook buiten ging het er fanatiek aan toe op het basketbal- en voetbalveld. Gelukkig regende het niet zo hard meer en was een gezellige boel.

Als afsluiting van de dag hebben we een speurtocht gedaan. Zes groepen kinderen gingen op zoek naar de kompassen die getekend waren op de grond. Zij wezen de weg naar de verschillende opdrachten. Je kon wegen, boogschieten, puzzelen met waterballonnen, muziek maken en een waterijsje eten. De kinderen hebben zich zeker vermaakt en gingen met een mooi knutselwerkje en een brede lach naar huis.

Tot morgen allemaal!!!

<< Ga terug naar de vorige pagina