Agenda
Contact

KidsEvent 2017 - Dag 1

Wauw!!! Na alle voorbereidingen vandaag dus echt van start!! We hadden prachtig mooi weer en geen regen!! Elke dag beginnen we de met kinderen te verwelkomen en gaan ze zich inschrijven voor een heerlijke gevarieerde middag.

En dan gaan we echt beginnen, Zonnetje staat elke dag op het podium en zingt liedjes samen met de kinderen en doen ze dit met allemaal leuke bewegingen. Naast Zonnetje is er een animatie team wat elke dag voor het podium staat en alle dansjes samen met de kinderen doet.

Na deze geweldige start van dans en zang begint het toneel. Dit toneel werd geheel verzorgd door tieners en zit echt superleuk in elkaar! Het verhaal vandaag ging over Rachab, dat zij dmv een rode draad kon laten zien dat de verspieders veilig waren bij haar. Zij ging dwars tegen alle regels in mensen helpen door de soldaten de verkeerde kant uit te sturen. Elke dag wordt er een stukje verhaal vertelt dmv het toneel en gaan we beginnen met sport en knutselen.

De rode draad, deze werd gebruikt voor het knutselen en konden de kinderen beginnen om hun eigen sleutelhanger te maken dmv een scoubidous knoop. Best wel lastig om te maken maar stond er een team klaar welke hulp kon bieden. De kinderen liepen vol trots de gecamoufleerde knutseltent uit met hun eigen geknoopte sleutelhanger.

Na het knopen van de sleutelhanger mochten de kinderen door naar de mooie witte huisjes die ook in de zaal staan. Natuurlijk is een wit huisje mooi maar het kan nog mooier en mogen de kinderen de huisjes versieren met tekeningen. Al snel waren er deuren, ramen, bloemen en andere creatieve uitingen getekend en worden de huisjes echt een mooie levendige vrolijke straat.

Terwijl binnen veel creatieve dingen werden gedaan stond er buiten een sportteam klaar om samen met de kinderen te sporten. Basketbal met echte baskets waar ze werd geleerd hoe ze een bal mooi in de basket kon worden geschoten. Stilstaand, lopen en zelfs mooie sprongen werden uitgevoerd. Uiteraard werd er ook gevoetbald, de kinderen vlogen van de ene goal naar de andere en was er veel plezier. Zelfs sommige wat oudere jeugd ging mee doen en was het voor hen soms echt even afzien wat de jonge kids voor trucjes deden. Op het kaats veld stond een heuse telegraaf en werd deze door de kinderen zelf gebruikt. Oke, het kaatsen is niet altijd makkelijk maar kon je zien dat de kinderen er veel plezier in hadden. Wat een sportief feestje op het buitenveld!

Na al het geknutsel en gesport krijg je dorst en zin in een versnapering, dus pauze! Mede door onze sponsoren kunnen wij als team de kinderen hiervan voorzien. Al jaren wordt de koffie, thee, limonade en lekkers verzorgt door een vast team. Geweldig hoe de kinderen met hun verhalen bij dit team komen wat ze allemaal al hebben gedaan vandaag.

Maar aan elke pauze komt een eind en was het tijd voor de spellen. Touwtrekken, touwtje springen en staartje prikken, en natuurlijk kwam je bij elk spel weer de rode draad tegen. Een rode draad valt op dus weet je precies waar je moet zijn met staartje prik. En als het rode touw omhoog gaat en langs je zweeft weet je dat je springen moet en dat werd dan ook geweldig gedaan bij het touwtje springen. Bij het touwtrekken was het echt een strijd want natuurlijk wil je dat je team dit gaat winnen.

De rode draad,
Een herkenbaar punt door de middag heen.

Wij hebben als KidsEvent team genoten van deze dag en de kinderen een mooi verhaal mee naar huis kunnen geven.

<< Ga terug naar de vorige pagina